POTRAGA ZA BANDOM IZ BMW-a Skrivili sudar pa za 10 minuta došli s 'pojačanjem' i noževima prijetili: 'Da niste zvali policiju!'

U zagrebačkoj policiji samo su nam potvrdili kako su u Rumskoj ulici u utorak oko 7.15 sati imali postupanje te da tragaju za nepoznatim vozačem BMW-a koji je krećući se unatrag najprije udario u zaustavljeni VW Polo, odbacivši ga u VW Golf koji je bio iza njega, nakon čega se vozač BMW-a odvezao u nepoznatom smjeru.




Prema neslužbenim informacijama, događaj se odvijao puno dramatičnije. Sudaru je prethodio drugi manji sudar, da bi se, kako tvrdi izvor Jutarnjeg, neki od sudionika nesreće vratili nakon 10-ak minuta na mjesto nesreće te pokušali prijetnjama zastrašiti ostale vozače da ne zovu policiju.


Otrgnuo pločicu

Prema toj verziji događaja, prvi sudar dogodio se oko 7 sati pa je na vozila koja su se iz uske i jednosmjerne Rumske ulice kretala prema Koreničkoj ulici, dakle ušavši u krivi smjer, naletio plavi BMW u kojemu su se nalazila dvojica mladića. Frontalno su se sudarili nabivši automobile jedan na drugi. Na njihovu nesreću, u drugom po redu vozilu navodno su se nalazila dvojica policajaca u civilu koji su upravo kretali na posao. Nakon sudara, jedan od mladića izašao je iz BMW-a te sa svojeg branika otrgnuo registarsku pločicu koja je od sudara ostala visjeti, da bi se zatim svojim BMW-om vratili u rikverc na Koreničku ulicu te se odvezli. Zatečeni vozači kojima su vozila bila oštećena u lančanom sudaru, a među kojima su bila i dvojica policajaca, izašli su iz svojih automobila te počeli razmjenjivati podatke.
Jedan od njih je na začelje kolone čak postavio trokut, a netko je nazvao i policiju. Međutim nakon desetak minuta navodno nastaje drama.

Udarili u stup

Plavi BMW koji je sudjelovao u nesreći vratio se na mjesto sudara, no ne iz smjera Koreničke, već iz potpuno drugog smjera, s Rudeške ceste, te je došao na začelje male kolone sudarenih automobila. U BMW-u su se tada međutim nalazila petorica mladića koji su izašli iz automobila. Neki od njih navodno su u rukama imali i noževe, te su počeli agresivno prijetiti sudionicima nesreće, uključujući i policajce u civilu, zahtijevajući da ni slučajno ne zovu policiju. Policajci u civilu pak napadačima su navodno rekli da nitko nije zvao policiju, no dolazak njihovih uniformiranih kolega ubrzo ih je demantirao. Tek tada se napadači vraćaju u BMW i kreću u rikverc. Pritom udaraju u rasvjetni stup. Uspijevaju izaći na Rudešku te im se gubi svaki trag.

- U sekundi se u ulicu sjatila policija. Neki su trčali. Auti su bili sudareni. Ne znam ni sam kako je sve počelo a gdje i kako završilo. Probudila me zapravo buka u dvorištu. Kao ukopana stajala je jedna žena s dvoje djece koja su prestravljena plakala. Ostao sam u čudu jer ja djece nemam. Pogledam kroz prozor bolje, a dvojica mladića koja su djelovala nadrogirano i pijano bježala su pred policajcima prema Rudeškoj. Tu ženu nisam se usudio ništa pitati jer su upravo do nje stigli policajci. Brzo su došli i specijalci pa ekipa za očevid. Trajalo je to neko vrijeme - ispričao je jedan od stanara Dunavske ulice koji je s prozora gledao dramu.

izvor:jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar