GRAĐANI PREDUHITRILI CRNOJU Sami objavili registar izdajnika, upisali se i kroz šalu objasnili svoje razloge, popis u međuvremenu nestao



Nakon što je novi ministar branitelja Mijo Crnoja u subotu u HRT-ovoj emisiji Veterani mira, u svom prvom intervjuu od stupanja na dužnost, potvrdio da doista kani provesti u djelo ideju o izradi i objavi registra izdajnika nacionalnih interesa, na internetu se u nedjelju pojavila stranica www.registar-izdajnika.org.


Kao osnivač stranice potpisan je kolektiv SKROZ, a na naslovnici, koja je u međuvremenu postala nedostupna (ili je uklonjena), objasnili su i koji su razlozi za pokretanje

.
- Objavit ćemo mi sve registre, ako se netko ogriješio o zakone RH i ako je izdao nacionalne interese, nema razloga da se ne nađe u registru - pisalo je na početnoj stranici, što je zapravo izjava Mije Crnoje iz spomenute emisije.
Dodali su i kako su, svjesni teške gospodarske situacije u kojoj se zemlja nalazi, odlučili pomoći ministru, a time i proračunu te registar kreirati sami i to na dobrovoljnoj osnovi.
- Tako ne samo da smo ubrzali identificiranje izdajnika već smo Ministarstvo i ostale institucije države spasili muke provođenja postupaka javne nabave i ostalih zakonom propisanih gnjavaža - napisali su iz kolektiva SKROZ.
Prije nego što je stranica uklonjena, moguće je bilo vidjeti one koji su se već sami registrirali kao 'izdajnici' te u šaljivom tonu napisali zašto su to baš oni.
Korisnik pod imenom Mile Gastarbajter nazvao se izdajnikom jer je prodao 'golfa dvicu', a jedan je zaključio da je izdajnik jer ne pije. Drugi se pak izdajnicima smatraju jer su preko zebre prešli na crveno. Dio ih je priznao i da nisu članovi HDZ-a.

Izjave ministra Crnoje u intervjuu za Hinu u nedjelju je komentirao čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov koji je izjavio kako ne zna u kojem je to kontekstu Crnoja to rekao.
- Ali da se o tome i slučajno pomislilo ozbiljno to nikada ne bi prošlo jer to Most ne bi nikada dozvolio - zaključio je Petrov.

izvor:jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar